0800330687

Де найнижчі ставки по кредитах рефінансування строком на 2 роки?

Рефінансування кредиту

Рефінансування або перекредитування - популярна банківська послуга, яка передбачає взяття нового кредиту в тому ж банку. Перекредитуванням займаються не всі банки, так як воно має багато нюансів. Позичальники хочуть рефінансувати кредити з метою економії, щоб зменшити щомісячні виплати або достроково погасити кредит. Вигідніше це робити, коли кредити дешевшають. Зробити перекредитування є сенс, якщо ви взяли велику суму, тим більше - іпотеку.

Підводні камені рефінансування кредитів

Щоб банк дозволив вам переоформити кредит або сам зробив подібну пропозицію, потрібно бути акуратним позичальником, без поганої кредитної історії, штрафів і прострочень. Як правило, банки оформляють кредитування, яке підходить під їхні вимоги. Мінуси повторного кредиту - потрібно зібрати список відповідних документів, особливо якщо ви брали велику суму. Варто також уважно вивчити умови нового договору, можливо, для клієнтів вони виявляться зовсім не вигідними і буде простіше закрити старий кредит.

Кому не підійде рефінансування?

Рефінансувати позику - це теж додаткові витрати. У зв'язку з цим вигода від неї може виявитися незначною у порівнянні зі старим боргом. Оформляти новий кредит не варто, якщо:

  • клієнт має погану кредитну історію, банки просто можуть йому відмовити;
  • до кінця погашення суми залишилося менше півроку;
  • стара позика має невелику суму і видавалася не під заставу майна.

Рефінансування зобов'язане надавати вигідні умови позики з меншою процентною ставкою, інакше немає сенсу оформляти його.

У яких банках пропонують рефінансування за найнижчою ставкою?

В Україні кредитуванням займаються і державні, і комерційні банки. Багато з них націлені отримати свій прибуток з клієнтів, хоча деякі з них роблять рефінансування за низькою ставкою. До таких відносяться:

  1. Ощадбанк "Кредит під заставу нерухомості». Ставка - 12,99%, разова комісія - 1%, щомісячна комісія відсутня, страховка - 0,3% від суми. З урахуванням всіх комісій реальна ставка - 12,46%.
  2. Правекс Банк «Рефінансування кредиту готівкою (для ІТ фахівців і лікарів)». Ставка - 13,99%, разова комісія - 1%, щомісячна комісія відсутня, страховка - 1,99% від суми. З урахуванням всіх комісій реальна ставка - 16,74%.
  3. Кредобанк «Акція Рефінансування VIP+». Ставка - 29,99%, разова комісія, щомісячна комісія і страховка - відсутні. З урахуванням всіх комісій реальна ставка - 29,99%.
  4. Idea Bank «Зустрічна пропозиція». Ставка - 15%, разова комісія - відсутня, щомісячна комісія - 1,35% від суми, страховка - відсутня. З урахуванням всіх комісій реальна ставка - 44,69%.
  5. ТАСКОМБАНК «Рефінансування». Ставка - 0,01%, разова комісія - відсутня, щомісячна комісія - 2,5% від суми, страховка - відсутня. З урахуванням всіх комісій реальна ставка - 57,61%.

Як видно, на перший погляд привабливі пропозиції можуть бути зовсім невигідними для клієнтів. Дізнатися деталі по кожному кредитному плану, термінам та відсоткам можна на сайті того чи іншого банку, це допоможе дізнатися про всі ризики і підводні камені перекредитування.