0800330687

Канадський долар: чи варто інвестувати?

Останнім часом на тлі періоду коронавірусної кризи все більше людей цікавиться, як можна захистити свої вкладення і накопичення, щоб вони не знецінилися. Маючи базові економічні знання, можна самостійно орієнтуватися в методах для збереження і примноження капіталу. Найпростіший і найдієвіший спосіб - інвестувати гроші в резервні валюти, а також в валюти тих країн, які мають стабільну сильну економіку.

Непоганим варіантом є канадський долар. У даній країні стабільна економіка, політична ситуація і армія, крім того, Канада належить до найбільших експортерів нафти у світі. Канадська валюта позначається CAD, також її неофіційно називають «луні» (так в перекладі з англійської називається гагара, один із символів країни).

Короткий історичний екскурс

Курс канадського долара

До того, як Канада стала підлеглою територією Великобританії в 1763 році, на її території використовувалися численні валюти: реали Іспанії, франки Франції, фунти Британії і т.д. На початку 19 століття в країні почав активно розвиватися фінансовий сектор, в 1841 році в Канаді з'явилася своя національна валюта - канадський фунт, який підкріплювався золотовалютним запасом.

У 1950 році курс CAD став плаваючим і залежних від різних зовнішніх факторів. Через 20 років він набув статусу резервної валюти і до 1990-х рр зберігав міцні стабільні позиції. До початку 2007 року CAD знову зміцнив свої позиції, а на світовому валютному ринку він зміг зайняти 7-е місце. У 2011 році в країні з'явилися перші пластикові гроші. Сьогодні 1 долар Канади коштує близько 20 українських гривень.

Що впливає на курс CAD?

Сьогодні в більшості країн підвищення процентної ставки Центробанку призводить до підвищення курсу національної валюти і навпаки. Канадський банк зберігає облікову ставку 1,75%, однак на тлі коронавирусной пандемії не виключається зниження процентної ставки. CAD залежить від стану нафтового ринку, що особливо проглядалося в 2016 і 2016 рр. Сьогодні канадська валюта є вільно конвертованою, поетом в не зберігають свої активи великі інвестори, бізнесмени та компанії.

В Україні канадську валюту можна обміняти в багатьох обмінних пунктах. Сьогодні в обігу знаходяться купюри номіналом 5, 10, 20, 50 і 100 доларів. Всі зображені на них портрети належать видатним політикам Канади, які вплинули на Канаду в різні роки. Варто відзначити, що купюра 10 CAD є найкрасивішою в світі. Вона була випущена кілька разів на честь певних історичних подій.

Де можна обміняти канадський долар?

Для того, щоб швидко, вигідно і без черг обміняти канадську валюту на гривню, американський долар або інші гроші, тоді потрібно знайти надійний обмінний пункт з позитивною репутацією. В Україні одним з таких є КИТ Груп. Тут можна не тільки вигідно продати або купити валюту, а й:

  • дізнатися актуальний курс валют в місті;
  • уточнити крос-курси;
  • зробити грошові перекази по країні;
  • перерахувати купюри і перевірити їх на справжність.

Сьогодні Канада входить в ТОП-10 країн з розвиненою економікою. Останні 15 років показники ВВП країни знаходяться на високих позиціях. Експерти вважають, що якщо не продавати канадський долар пару років, то можна отримати прибуток до 25%.