0800330687

Прогноз курсу долара на 2021 рік

Курс долара Київ

Питання, яке хвилює велику кількість українців, звучить так: яким буде курс долара в поточному році? Це пов'язано з тим, що національна валюта досить нестабільна, тому курс іноземних валют може кардинально змінитися в будь-який момент. Американський долар протягом тривалого часу користується популярністю не тільки в Україні, але і в інших країнах світу. Це пов'язано з тим, що долар США є першою резервною валютою в світі. За допомогою американських грошей укладаються всі міжнародні договори і основний курс валют формується в залежності від зміни долара.

В Україні курс долара може змінюватися з кількох причин, а саме:

  • економічні чинники. За рахунок того, що економіка України досить нестабільна, курс американського долара може істотно коливатися;
  • політичний фактор. За останні 7 років курс американської валюти істотно зріс через складну політичну обстановку на Донбасі. У зв'язку з цим більшість великих зарубіжних інвесторів не ризикують вкладати свої інвестиції в українські підприємства;
  • форс-мажорні ситуації. У зв'язку з пандемією коронавірусу по всьому світу, економіка країн похитнулася, в тому числі і економіка нашої держави. Однак, до кінця 2020 року ситуація почала стабілізуватися;
  • інфляція. Щорічно національні гроші в тій чи іншій мірі знецінюються, тому курс долара залежить і від інфляції. Друк банкнот Національним банком України значно перевищує золото-валютний запас.

Дані фактори є основними, проте існують непрямі ситуації, які так чи інакше впливають на курс іноземної валюти. За останній час зарубіжні компанії поступово починають вливати свої інвестиції в українські компанії за рахунок чого національна валюта стає стабільнішою, тим самим курс американських грошей тримається на одному рівні.

Як можна визначити курс долара на 2021 рік?

Існує кілька джерел, завдяки яким можна більш детально визначити курс USD:

  1. Формування бюджету на рік. В кінці 2020 року закладається бюджет, який плюс/мінус повинен триматися поставленої відмітки. Це допоможе приблизно спрогнозувати мінімальний і максимальний пік іноземних грошей в Україні.
  2. Графіки. Багато фінансових компаній на своїх офіційних сайтах викладають більш детальну інформацію про зміну курсів валют за певний період часу. Це дозволить вам вибрати необхідний період часу, щоб зробити вигідний обмін. Також на таких сайтах є статті прогнозистів, які на основі офіційних даних можуть більш точно прогнозувати курс американського долара за певний період часу.
  3. Звернення в брокерські компанії. Брокери можуть надавати аналітичні послуги, які дозволять вам вигідно вкласти американську валюту або ж поміняти на неї національні гроші. Також вони можуть вам підказати пікові показники долара. Однак необхідно бути вкрай уважними, так як вам можуть попастися недобросовісні компанії, які просто вас обдурять.

Якщо ж ви вирішили придбати або продати американський долар, то найкраще це робити в середині літа, коли велика кількість туристів з-за кордону приїжджають в курортні міста. За рахунок цього бюджет України поповнюється валютою і долар дешевшає і є хороша можливість зробити вигідну конвертацію. Найбільш несприятливий період в Україні - це зима і осінь, коли долар досягає своїх пікових показників. Якщо вірити оцінкам експертів, то варто очікувати курс долара в 2021 році на рівні не вище 28 грн за один долар США.

Прогнози на наступні роки робляться на підставі бюджету, який закладається щорічно перед Новим Роком. Ви можете самостійно навчитися робити прогнози, для цього достатньо уважніше стежити за економічними змінами не тільки в Україні, але і по всьому світу. Також дивитися варто аналітичні передачі і читати фінансові статті від провідних економістів не тільки України, а й усього світу.