0800330687

Рейтинг кращих ставок по кредитах на покупку житла в новобудові терміном на 1 рік

Іпотечний кредит в Україні

Доступна іпотека стала однією з найбільш обговорюваних тем 2020 року. У зв'язку з цим багато державних і комерційних банків України розробили своїм клієнтам доступні кредити на житло під низькі відсотки. Кредити під житло затребувані серед українців, адже для багатьох - це єдиний спосіб купити собі будинок або квартиру. Нижче вказаний рейтинг банків, які пропонують своїм клієнтам кращі соціальні програми. Використовуючи кредитний калькулятор, ви відразу оціните вигоду тієї чи іншої іпотечної програми банку.

Як взяти кредит на покупку квартири в банку?

Оформити такий кредит може будь-яка фізична особа, без негативних кредитних історій і судимостей, з офіційним працевлаштуванням, яке має дохід, що дозволяє погасити кредит. Варто розуміти, що звертаючись в банк, потрібно буде сплатити разову комісію, її розмір знаходиться в межах 0,1% -3% від загальної суми кредиту. Вибирайте саме одноразову комісію, щоб не переплачувати за приховані відсотки. Механізм передбачає компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних по іпотечних кредитах для здешевлення кредиту.

Як купити квартиру в іпотеку за держпрограмою?

З 2021 року в Україні діє "Доступна іпотека" під 7%. Завдяки їй тепер не обов'язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім'єю або працювати в бюджетній сфері. Тепер нова програма доступна кожному українцю, який відповідає критеріям програми. На жаль, вона має ряд обмежень: програма розрахована тільки на 5000 сімей за підрахунками Мінфіну.

Важливо, щоб житло було здано в експлуатацію не раніше 2018 року. На 1 людину або сім'ю з 2 чоловік передбачено 50 кв.м., на 4 людей - 108 кв.м. Перевищувати нормативну площу можна максимум на 20%. Максимальна сума кредиту не перевищує 2 млн грн. Оформити житло під іпотеку можна тільки у забудовників, які пройшли акредитацію у банків.

ТОП-8 кращих кредитних програм на покупку житла в новобудові

Нижче представлений результат досліджень, в якому вказані найвигідніші пропозиції для клієнтів по іпотеці. Серед них ви можете вибрати оптимальний варіант для себе:

  1. Кредобанк «На покупку нерухомості на первинному ринку». Річна ставка - 11,18%, одноразова і щомісячна комісія - відсутня, витрати по кредиту - 40%.
  2. Ощадбанк "Звичайно, чудово». Умови ті ж, що і в Кредобанку.
  3. ПриватБанк «Первинний ринок (плаваюча ставка з 12 міс)». Річна ставка - 12,27%, одноразова комісія - 1%, щомісячна комісія - відсутня, витрати по кредиту - 25%.
  4. Банк Південний "Південна мрія (плаваюча ставка з 2 років)». Річна ставка - 12,77%, одноразова комісія - 1%, щомісячна комісія - відсутня, витрати по кредиту - 25%.
  5. Укргазбанк "Кредити на придбання житлової нерухомості на первинному ринку». Річна ставка - 12,99%, одноразова і щомісячна комісія - відсутня, витрати по кредиту - 20%. Даний банк пропонує ще десятки програм з кредитування, більш детально можна дізнатися в самому банку.
  6. Ощадбанк "Нерухомість на первинному ринку». Річна ставка - 13,99%, одноразова комісія - 0,99%, щомісячна комісія - відсутня, витрати по кредиту - 30%.
  7. РАДАБАНК «Кредит на житло». Річна ставка - 16,27%, одноразова комісія - 2% від суми, щомісячна комісія - відсутня, витрати по кредиту - 10%.
  8. Комерційний Індустріальний Банк «Кредит на покупку житлової нерухомості». Річна ставка - 18%, одноразова комісія - 1,5%, щомісячна комісія - відсутня, витрати по кредиту - 50%.

Як видно, кожен банк пропонує своїм клієнтам найрізноманітніші умови кредитування, тому кожна людина зможе підібрати собі оптимальний варіант. Завдяки їм ви зможете придбати собі житло. Ринок нерухомості не відрізняється стабільністю, тому поспішайте підібрати для себе вигідну пропозицію.