0800330687

Скільки коштує долар в Україні і від чого залежить курс USD?

Сьогодні найпопулярнішою світовою валютою є долар США, тому він цікавить інвесторів, бізнесменів і фінансистів. Саме долар потужно впливає на світову економіку, а також динаміку інших грошових одиниць. Положення USD постійно змінюється, тому для його достовірного прогнозування і динаміки потрібно знати причини, за якими змінюється вартість американської валюти.

Долар в Україні намагається уникати різких коливань, тому українці можуть успішно міняти його, робити вкладення і розвивати бізнес. Дізнатися його актуальну вартість можна в будь-який час на офіційних сайтах банків або обмінних пунктів. Протягом дня курс може злегка коливатися. Як правило, курс НБУ встановлюється в кінці робочого дня і діє протягом наступного робочого дня. Він являє собою середнє значення виходячи з укладених угод по його купівлі та продажу за день.

Як саме визначається ціна $ на фінансовому ринку України?

Курс долара Київ

В Україні співвідношення долара до гривні і інших валют контролює НБУ. Важливим показником є торгове сальдо - різниця між імпортом і експортом. Якщо в країні розвинена промисловість і аграрний сектор, багато продукції йде на експорт, то в її скарбницю здійснюється приплив іноземних грошей, зростає зацікавленість іноземних бізнесменів і інвесторів. За рахунок цього показник USD падає, а гривня стабілізується.

У довгостроковій перспективі на курс долара впливають:

  • економічний стан України;
  • грошова стратегія НБУ;
  • рівень ВВП, інфляції, безробіття;
  • рівень платіжного стану держави;
  • показники інвестицій в українські підприємства;
  • держборг держави;
  • стан аграрного, промислового та інших секторів, важливих для економіки.

У більш короткостроковій перспективі на показники USD/UAH впливають такі чинники, як, високий попит на валюту у населення, надлишок валюти на міжбанку протягом дня, отримання нового траншу від МВФ, наближення виборів, загострення військових конфліктів тощо.

Чому вкладники, інвестори і бізнесмени обирають саме долар?

Долар США є лідером списку світових резервних валют, тому він є учасником практично кожної великої угоди на світовому ринку. Ця валюта слабо схильна до інфляції, тому вклади і депозити в ній не згорають. Вклади в доларах більш вигідні і надійні, ніж у гривні, особливо, якщо розглядати довгострокову перспективу.

Також курс долара приваблює мандрівників, мігрантів, інвесторів та інших людей, які постійно їздять за кордон, адже USD є інтернаціональною валютою, нею можна розрахувати з будь-якій країні.

Де можна вигідно обміняти американські долари в Україні?

Українці можуть вигідно купити або продати долари в банках або обмінних пунктах. Більш лояльні умови для співпраці пропонує мережа обмінних пунктів компанії КІТ Груп. Її філіали розташовані в різних містах країни, включаючи Київ. Кожен клієнт, який звернеться в Kit Group, отримає ряд переваг:

  • безпечний обмін грошей;
  • можливість зафіксувати курс онлайн на годину;
  • актуальні дані по популярним валютним парам.

Крім обмінних операцій даний обмінник готовий допомогти з грошовими переказами по країні і за кордон. Всі каси КІТ Груп мають обладнання для перевірки справжності купюр, а також відеокамери, що дозволяє уникнути махінацій з підробленими банкнотами. Можна підписатися на розсилку новин або Telegram-канал обмінника, щоб бути в курсі актуальних фінансових змін.