0800330687

ТОП-10 найдорожчих валют світу

Найдорожчі валюти світу

На сьогоднішній у багатьох фінансистів і простого населення України виникає питання: а яка найдорожча валюта в світі? Станом на 2021 рік можна чітко виділити ТОП-10 найдорожчих валют світу, проте даний рейтинг може змінюватися з кожним роком в різному ступені. Це залежить від того, яку зовнішньоекономічну політику веде держава, а також який рівень інфляції буде всередині країни. Варто відзначити, що лідируючі позиції тривалий час утримував британський фунт стерлінга, проте в зв'язку зі стрімким зростанням економіки країн Близького Сходу ситуація на фінансовому ринку значно змінилася і фунт витіснили з першого місця. Нижче наведемо актуальний рейтинг найдорожчих валют світу.

  1. Кувейтський динар. Курс 1 кувейтського динара = 92 грн. Відкриває цей рейтинг місцева валюта Кувейту - динар. Зростання вартості національної валюти викликане тим, що держава експортує більше 80% від свого загального товарообігу за рахунок чого Кувейт входить до рейтингу найбагатших країн світу. Не варто списувати з рахунків і видобуток нафти в даному регіоні, що також впливає на кінцеву вартість місцевої валюти. Варто відзначити той факт, що кувейтський динар прив'язаний до мультивалютного кошика. У державі практично відсутнє безробіття, а податкова система Кувейту становить мінімум від загальних доходів населення, що робить країну привабливою і для зарубіжних інвесторів.
  2. Бахрейнський динар. На другому місці розташувалася валюта Бахрейну. Обмінний курс в Україні зараз становить 1 бахрейнський динар дорівнює 74,48 гривням. Країна не є гігантом в плані територій, тому населення країни становить до 1 мільйона чоловік. Це одна з причин чому курс валюти досить високий. Родовище корисних копалин також значно впливає на вартість бахрейнського динару. За рахунок своєї економічної стабільності курс валюти утримується вже кілька десятиліть.
  3. Оманський ріал. Бронзова нагорода дістається оманському ріалу. Зараз Національний банк України пропонує 1 ріал Омана за 72,8 гривень. Оман входить в число розвинених країн світу. Високий рівень життя в країні залучає закордонних інвесторів, які розміщують свій бізнес на території даної держави. За рахунок великого попиту на місцеву валюту, уряд Оману прийняв рішення про випуск банкнот номіналом в ½ і ¼ від 1 динара. Дана валюта також може залучити і колекціонерів з усього світу.
  4. Йорданський динар. На 4-му місці розташувався динар з Йорданії. На сьогоднішній день вартість йорданського динара становить 38,48 гривень за 1 одиницю. Примітний факт того, що Йорданія не є світовим гігантом з розвиненою економікою і великим запасом природних ресурсів, проте на сьогоднішній день місцева валюта дорожче, ніж британський фунт стерлінгів.
  5. Британський фунт. Закриває топ-5 найдорожчих валют світу європейська одиниця - британський фунт стерлінгів. Курс по Національному банку України на сьогоднішній день складає 38,36 гривень за 1 британський фунт. Варто відзначити, що Велика Британія випускає свою валюту для країн, які входять під контроль королівства з різними зображеннями. Тому, подорожуючи в Англію, можна буде зіткнутися з тим, що магазини неохоче прийматимуть банкноту, яка випущена не для обороту в Англії.
  6. Долар Кайманових островів. У місцевих обмінних пунктах можна обміняти цю валюту за курсом 34,16 за 1 місцевий долар. Дане держава знаходиться у вільній економічній зоні, чим активно користуються великі бізнесмени для того, щоб приховати свої доходи від податкових служб. Завдяки такій популярності у бізнесменів місцева валюта тримає високі показники.
  7. Євро. Одна з найпопулярніших іноземних валют в Україні і продається в обмінниках і комерційних банках за курсом за 1 євро по 33,88 гривень. Дана валюта увійшла в обіг тільки в 2001 році, тим самим полегшила міжнародні валютні відносини між європейськими країнами. За такий короткий проміжок часу євро зумів стати досить надійною і стабільною світовою валютою, тому він входить в число резервних валют світу не дивлячись на те, що він втратив в своїй ціні 20% в 2020 через епідемію коронавірусу.
  8. Швейцарський франк. Швейцарія прославилася на весь світ своєю надійною банківською системою. За рахунок цього її національна валюта швейцарський франк вважається однією з найдорожчих грошей світу. Курс франка зараз становить 31,36 гривень за 1 одиницю. Головною особливістю франка є те, що зображення на купюрах є вертикальним, а не звичним горизонтальним. За рахунок цього ці гроші користуються популярністю у нумізматів.
  9. Американський долар. Долар є найпопулярнішою іноземною валютою не тільки в Україні, а й в усьому світі. США є світовим лідером, що підтверджує 1 місце в світі долара в числі резервних валют світу. У нашій країні знаходиться досить великий обіг американської валюти, так як за неї купується і продається рухоме, нерухоме майно, укладаються великі угоди. Курс на сьогоднішній день становить 28 гривень за 1 долар.
  10. Канадський долар. Останньою валютою в топ-10 є канадський долар. Сьогодні в Україні його можна продати за 22,12 гривні за один долар. На Батьківщині місцеві жителі називають канадський долар "луні".